Microficţiuni (cont.) (9) *

Hello! A trecut şi septembrie, se pare că a fost mai muzical…

5.09.2023

Jurnalul de duminică după-amiază

Este liniște.
Cea mai dulce liniște, singurătatea. Nu așteaptă nimic, doar respiră. Un miros greu îi ajunge la nări. O fi ars iar vecinul vreun cauciuc. Iese afară din casă, se uită în jur, apoi spre cer. Ciori sau fulgi de cenușă zboară prin aer. Pe ea horcăitul neașteptat al plămânilor o leagă de pământ. Dacă se va stinge în curând, speră că moartea să vină din față. Să o privească în ochi, să se împrietenească puțin cu ea înainte să-i cedeze. Mai are un singur gând, acum, când focul o îmbrățișează strâns.
(508) 

 

13.09.2023

Legile plajei

Pe Aio este un singur ocean cu valuri uriașe. Femeia l-a descoperit repede când a ajuns pe planetă. Însă nu știa că este separat de plajă printr-un zid. Nu exista altă soluție. Mulți oameni, specialiști chiar, pieriseră înecați, încercând să îmblânzească diversele vietăți marine. Pe plajă, femeia poate să asculte sunetul valurilor și să aștepte ca unul dintre sori să-i asigure un bronz uniform. Pentru bungee-jumping, se dau bani grei. Se consideră o mare onoare să dansezi pe botul unei balene de nisip.
(507) 

 

17.09.2023

Retro

Un vinil încântă. Dansează cu mine până la capătul dragostei, suspină ea, uitându-se amețită în ochii lui. Ecranul se blurează, iar a sărit filmul din rolă. Se aud tropăituri în spate, cineva se grăbește să salveze povestea de iubire. Parcă s-a întâmplat ieri. Dar sunt doar o mie de ani de când păstrează acest fișier stocat cu această unică amintire de la omul original. Își pune degetele mecanice în dreptul inimii, ca și cum ar vrea să învârtă cheița ce pornește sunetul delicat al unui dans prăfuit.
(504) 

 

25.09.2023

Coloana sonoră

Bărbatul aude o voce eterică și se întreabă dacă visează sau se află sub imperiul vrajei vreunei făpturi aiondine. Aici, în arhivă, sub Marea Sală a Bibliotecii, nimeni nu știe niciodată ce cântă pereții.
Un gând năstrușnic îi trece prin cap și se duce la raftul celor mai vechi scrieri marine. Femeia apare neașteptat în spatele său. Nu vei găsi acolo ce cauți cu ardoare. Coloana mea vertebrală vibrează câteodată pe frecvențe înalte. Poți să mă inviți la dans și poate îți voi dezvălui secretul meu.
(502) 

* pentru mai mult context, a se vedea postarea din 8.01.2023.

În încheiere, trimit un reminder pentru cei mai retro. Dar şi pentru mine, am văzut viniluri colorate la o expoziţie numită Music Gallery şi m-am umplut cu sunete şi bucurie. Enjoy!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Microficţiuni (cont.) (10) *

Microficţiuni (cont.) (6) *