Microficţiuni (cont.) (8) *

Hey! Să vedem ce am mai scris în august. A fost:

8.08.2023

Manuscris

Sunteți angajată, rostește robotul. Femeia răsuflă ușurată. La început, când ajunsese pe Aio, fusese entuziasmată de noutatea spațiului, dar după un timp începuse să se plictisească teribil.
Când a văzut că se angajează la Biblio-Aio o caligrafă, nu i-a venit să creadă. În sfârșit nu avea concurență la un job dispărut, căci poseda o mare calitate, degete subțiri și rapide care să transcrie ultimul manuscris al lui Nostradamus. Umanitatea îl așteaptă cu înfrigurare să îl citească ca să știe ce să facă în continuare.

(520)
 

12.08.2023

Pe o scară de incendiu


A așteptat cu inima mică până a venit tatăl ei s-o ia. Avea rujul întins pe față, rimelul îi contura cu negru ochii roșii de plâns. Strângea tare în brațe un ursuleț de pluș, care avea o privire blândă, ca a tatălui ei. Așa simțea că era protejată când în cameră trupul îi era filmat și invadat de fețe crude, cu zâmbete sarcastice. I s-a spus că nu va mai ajunge niciodată acasă, dar ea a sperat mereu. A trimis un avion de hârtie cu un SOS. Și acum nu mai coboară în subsol, ci urcă pe scări, spre brațele lui.

(512)


24.08.2023

Grafoman

Mereu a vrut să știe care este sensul vieții lui. Și-a dorit cu ardoare o poziție prin care să controleze voința maselor. Și a avut o viziune: să redea pe hârtie tot ce îi șopteau vocile în fiecare noapte. Curând, hârtia nu a mai fost suficientă, a scris pe propriul corp, apoi a acoperit pereții casei sale, a încercat să se extindă și în alte spații, dar nu a putut, și a ajuns să își încâlcească gândurile pe aceiași pereți până a cedat și s-a sinucis. Azi, cine intră în casa lui înnebunește instant.

(508)

 

28.08.2023

O fotografie uitată-n fundul unui sertar

Ieri, bunica m-a chemat la ea să îmi dea o poză îngălbenită de vreme. Era mama ei. Prinsese al doilea război mondial, văduvă la 25 de ani, cu vreo 3 copii, care nu știa carte, doar muncă. Și munca o ținea departe de ispite, avea timp doar să supraviețuiască. Acum, tu ai mulți bani și obiecte, maică, mulți, atât de mulți și păcate pe măsura lor, îmi zice ea șoptit. Îți las averea mea cea mai de preț, această poză, să știi cui aparții. Te uiți acolo, în ochii ei, și o să îți vezi puterea de a fi un om bun.

(510)

 

* pentru mai mult context, a se vedea postarea din 8.01.2023.

 

La final, las o poză îngălbenită cu stră-străbunica mea. Cred că am ochii ei.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Microficţiuni (cont.) (9) *

Microficţiuni (cont.) (10) *

Microficţiuni (cont.) (6) *